Nukkuvatko italialaiset iltapäivällä?


Mutta kyse ei ole kaikesta kaivatusta torkkuhetkestä huippulämmössä. Toisin kuin useimmat matkailijat ajattelevat, italialaiset eivät nuku kolmeen tuntiin – he sulkevat ovensa mennäkseen kotiin, tehdäkseen ruokaa, syödäkseen perheen kanssa ja levätäkseen vähän.

Mihin aikaan italialaiset nukkuvat?

Riposo – Italian keskipäivän siesta Saatat tuntea sen siestana. Italiassa sitä kutsutaan riposoksi. Tämä perinteinen varhain iltapäivän sulkeminen vaihtelee yrityksittain, mutta kestää yleensä noin 90 minuutista kahteen tuntiin. Se voi alkaa missä tahansa klo 12.00–13.30 ja kestää aina klo 14.30–16.00.

Ovatko italialaiset päiväunet lounaan jälkeen?

”Termi tulee Italian eteläosasta, jossa lämmin ilmasto ja aurinkoiset päivät vaikuttavat paikallisiin, mikä tekee heistä alttiimpia lounaan jälkeiselle laiskuudelle ja uneliaisuudesta”, sanoo roomalainen kielitieteen asiantuntija Paola Gillo.

Millä nimellä iltapäiväunet Italiassa kutsutaan?

Pennica ei jätä aikaa unelmoimiseen tai kuolaamiseen, vaikka tunnet silti kuin olisit nukahtanut tuntikausia. Se on vain kiitettävää toimintaa, jonka tarkoituksena on palauttaa sinut.

Miksi italialaiset nukkuvat päiväsaikaan?

Monet pitävät sen syynä keskellä päivää vallitsevasta helteestä – joka voi olla äärimmäistä kesällä – yhdistettynä Välimeren ruokavalion lounaana tyypillisesti syötäviin raskaisiin aterioihin. Yksinkertaisesti sanottuna ihmiset väsyvät suuren aterian jälkeen. Italialaisten oletetaan ottavan tämän biologisen tosiasian osaksi luonnollista kelloaan…

Scroll to Top