Τι ώρα είναι το δείπνο στο Παρίσι;


Στο Παρίσι, υπάρχουν δύο διαφορετικές ώρες εξυπηρέτησης: Το μεσημεριανό γεύμα είναι συνήθως από τις 12 έως τις 2:30 και το δείπνο γύρω στις 7:30-11 μ.μ. Αν πεινάτε στο μεταξύ, μπορείτε πάντα να μπείτε σε ένα ζαχαροπλαστείο ή μπουλαντζερί.

Τι ώρα πάνε οι άνθρωποι για δείπνο στο Παρίσι;

Οι Γάλλοι τρώνε συνήθως δείπνο μεταξύ 7 μ.μ. και 9 μ.μ., αλλά τα βραδινά γεύματα αργότερα δεν είναι ασυνήθιστο σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές όπως το Παρίσι. Χάρη στη ζωντανή κουλτούρα του για τα καφέ, τα μεγάλα μεσημεριανά διαλείμματα είναι μια δημοφιλής ιδέα στη Γαλλία και οι Γάλλοι τείνουν να απολαμβάνουν ένα σημαντικό γεύμα στη μέση της ημέρας.

Τι ώρα είναι ανοιχτά τα εστιατόρια για δείπνο Παρίσι;

Εστιατόρια. Κατά γενικό κανόνα, οι Παριζιάνοι πηγαίνουν για μεσημεριανό γεύμα από το μεσημέρι έως τη 1.30 μ.μ. και δειπνούν μεταξύ 20.00 και 22.30.

Είναι αγενές να μην τελειώνεις το φαγητό σου στη Γαλλία;

Η γαλλική εθιμοτυπία υποδηλώνει ότι πρέπει να τελειώσετε το πιάτο σας, διαφορετικά ο οικοδεσπότης θα προσβληθεί (νομίζοντας ότι το γεύμα ήταν κακό). Τι είναι αυτό? Υπάρχει μια πιθανή σύγκρουση εδώ, καθώς σε ορισμένες κουλτούρες αν τελειώσετε το πιάτο σας σημαίνει ότι δεν χορτάσατε!

Γιατί οι Γάλλοι τρώνε δείπνο τόσο αργά;

“Οι Γάλλοι τρώνε αργά επειδή οι περισσότερες τυπικές ώρες εργασίας είναι 9 ή 10 με 6, αντί για 9 με 5 όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες”, εξηγεί η Alysa. «Έτσι, όταν όλοι φτάσουν σπίτι, τακτοποιηθούν και ετοιμαστεί ένα γεύμα, είναι περίπου 8 μ.μ.»

Οι άνθρωποι τρώνε αργά στο Παρίσι;

Μπορείτε να φάτε αργά στις πιο πολυσύχναστες περιοχές και πολλά εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, ιδιαίτερα οι μπρασερί που σερβίρουν φαγητό ασταμάτητα.

Είναι αγένεια να αφήνεις φαγητό στο πιάτο σου στο Παρίσι;

Δεν είναι απαραίτητα αγενές να αφήνεις φαγητό σε ένα πιάτο στο Παρίσι, αλλά όταν κάποιος τελειώσει το φαγητό, θα πρέπει να τοποθετήσει το μαχαίρι και το πιρούνι του στο πιάτο του για να δείξει στον σερβιτόρο ότι έχει τελειώσει. Διαφορετικά, το πιάτοδεν θα εκκαθαριστεί. Επίσης, δεν πρέπει να περιμένει κανείς αμέσως τον λογαριασμό.

Δίνετε φιλοδωρήματα σε εστιατόρια του Παρισιού;

Δεν θα χρειαστεί να υπολογίσετε φιλοδώρημα. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι περισσότεροι σερβιτόροι ζουν από φιλοδωρήματα, οι διακομιστές στο Παρίσι πληρώνονται με μεροκάματο. Και δεδομένου ότι η υπηρεσία περιλαμβάνεται ήδη στην τιμή, κανείς δεν περιμένει από εσάς να επιβαρυνθείτε με επιπλέον 15 έως 25 τοις εκατό στο τέλος του γεύματος.

Πόσο αργά μπορείτε να φάτε στο Παρίσι;

Τα περισσότερα κανονικά καφέ και εστιατόρια στο Παρίσι θα κλείνουν τις πόρτες τους γύρω στις 23:00 κάθε βράδυ. Όσοι μείνουν ανοιχτά αργότερα θα το κάνουν μέχρι τις 2 το πρωί ή τις 5 το πρωί, ανάλογα με την τοποθεσία και τη δημοτικότητα της κουζίνας.

Τι ώρα γευματίζουν οι άνθρωποι στο Παρίσι;

Το μεσημεριανό γεύμα είναι συνήθως από το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ., όταν η κουζίνα θα σταματήσει να λειτουργεί. Προσέξτε, καθώς κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, η εξυπηρέτηση μπορεί να είναι μάλλον αργή εάν βρεθείτε σε μια επιχειρηματική περιοχή. Οι Παριζιάνοι δεν γευματίζουν τουλάχιστον μέχρι τις 8.30 μ.μ., καθώς πριν από αυτό, η ώρα είναι αφιερωμένη για το «l’apéritif».

Δίνετε φιλοδωρήματα σε εστιατόρια του Παρισιού;

Δεν θα χρειαστεί να υπολογίσετε φιλοδώρημα. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι περισσότεροι σερβιτόροι ζουν από φιλοδωρήματα, οι διακομιστές στο Παρίσι πληρώνονται με μεροκάματο. Και δεδομένου ότι η υπηρεσία περιλαμβάνεται ήδη στην τιμή, κανείς δεν περιμένει από εσάς να επιβαρυνθείτε με επιπλέον 15 έως 25 τοις εκατό στο τέλος του γεύματος.

Οι Γάλλοι τρώνε αυγά για πρωινό;

Το πρωινό στη Γαλλία είναι συχνά γλυκό και όχι αλμυρό και είναι βαρύ σε υδατάνθρακες. Για πρωινό στη Γαλλία, σκεφτείτε ψωμί και μαρμελάδα ή ένα ζαχαροπλαστείο και όχι αυγά, τυρί ή κρέας.

Πόσο κοιμούνται οι Γάλλοι;

Ο μέσος Γάλλος κοιμάται σχεδόν εννέα ώρες κάθε βράδυ, περισσότερο από μία ώρα περισσότερο από τον μέσο Ιάπωνα και Κορεάτη, που κοιμάται λιγότερο σε έρευνα 18 μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίαςκαι Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Πώς κοιμούνται οι Γάλλοι;

Διαπίστωσαν ότι οι Γάλλοι ξοδεύουν σχεδόν εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ, κάτι που ήταν ελαφρώς υψηλότερο από τις ώρες που βρέθηκαν να κοιμούνται οι Αμερικανοί. Το ερώτημα είναι αν χρειάζεσαι πραγματικά εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Πώς τραβούν την προσοχή οι σερβιτόροι στο Παρίσι;

Κανείς δεν φωνάζει “garçon!” σε ένα γαλλικό καφέ εκτός και αν δεν θέλουν να εξυπηρετηθούν. Για να τραβήξετε την προσοχή ενός σερβιτόρου ή μιας σερβιτόρου, απλώς σηκώστε το χέρι σας και φωνάξτε «s’il vous κοτσίδα». Αν σας αρέσει ο εσπρέσο, μπορείτε να ζητήσετε «un café noir» ή «un petit café», αλλά «un express» το λένε οι σερβιτόροι.

Οι Γάλλοι τρώνε 3 γεύματα την ημέρα;

Ανεξάρτητα από την εξάπλωση των καταστημάτων γρήγορου φαγητού, την αναταραχή στον κόσμο της εργασίας και την εμφάνιση μιας νεανικής κουλτούρας, οι Γάλλοι εξακολουθούν να τρώνε τα τρία γεύματά τους την ημέρα σε καθορισμένη ώρα και δίνουν μεγάλη σημασία στην ευχαρίστηση, την ευχαρίστηση και κοινή χρήση.

Πόση διάρκεια διαρκεί το μέσο γαλλικό γεύμα;

Ένα παραδοσιακό “οικογενειακό γεύμα”, όπως το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής, ή ένα γεύμα στο οποίο είναι προσκεκλημένοι οι επισκέπτες, μπορεί να διαρκέσει δύο έως τέσσερις ώρες ή και περισσότερο στη χώρα.

Η Γαλλία έχει χρόνο για ύπνο;

Οι Γάλλοι απολαμβάνουν ήδη τη συντομότερη εργάσιμη εβδομάδα στην Ευρώπη. Τώρα ενθαρρύνονται να έχουν έναν υπνάκο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Ο ανταποκριτής των Times στο Παρίσι, Τσαρλς Μπρέμνερ, λέει ότι η ιδέα να πάρουμε έναν υπνάκο είναι μέρος μιας επίσημης εκστρατείας για να ενθαρρύνουμε τους Γάλλους να κοιμούνται καλύτερα.

Οι Γάλλοι κάνουν σιέστα;

Κάνετε φιλοδώρημα στη Γαλλία;

Δεν απαιτείται να δίνετε φιλοδώρημα σερβιτόρους/σερβιτόρους. Ένα τέλος υπηρεσιών 15% περιλαμβάνεται αυτόματα σε ΟΛΑ τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μπαρ κ.λπ. ως μέρος της τιμής κάθε είδους (όχι πάνω από το σύνολο). Οι διακομιστές στη Γαλλία λαμβάνουν μισθούς, αμειβόμενες διακοπές, υγειονομική περίθαλψη και μισθούς διαβίωσης.

Μπορείτε να φάτε ενώπερπατώντας στο Παρίσι;

Μην τρώτε ποτέ εν κινήσει Αυτό συμβαίνει επειδή οι Γάλλοι δεν τρώνε ποτέ κατά τη μεταφορά. Ως εκ τούτου, το να τσιμπολογάτε οτιδήποτε ενώ περπατάτε σε δημόσιους χώρους είναι πολύ απίστευτο. Αυτό ισχύει και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποιο είναι το πιο διάσημο εστιατόριο στο Παρίσι;

1. Le Fouquet’s. Ανοιχτό από το 1899, το ιστορικό Le Fouquet’s είναι ένα θρυλικό μέρος στο Παρίσι και διάσημο για τη φιλοξενία των εορτασμών μετά το δείπνο της τελετής των βραβείων Σεζάρ τα τελευταία 40 χρόνια.

Scroll to Top