Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας φόρμουλας και μιας συνταγής;


Μια φόρμουλα είναι η συνταγή σας, αλλά μετατρέπεται σε ακριβή βάρη. Αυτά τα βάρη στη συνέχεια μετατρέπονται σε ποσοστά, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την ακριβή ποσότητα κάθε συστατικού κάθε φορά που κατασκευάζετε το προϊόν σας (ή ο συν-συσκευαστής σας ή οι υπάλληλοί σας). Συχνά βασίζεται σε κιλά, γραμμάρια ή άλλες μετρήσεις βάρους.

Τι είναι η φόρμουλα στα τρόφιμα;

Το Formula είναι ένα υποκατάστατο μητρικού γάλακτος που παρασκευάζεται από ειδική σκόνη αποξηραμένου γάλακτος. Τα περισσότερα βρεφικά παρασκευάσματα παρασκευάζονται από αγελαδινό γάλα, βιταμίνες και μέταλλα. Η φόρμουλα αναμιγνύεται με κρύο βρασμένο νερό και ταΐζεται στα μωρά σε ένα μπουκάλι ή ένα φλιτζάνι. Τα θρεπτικά συστατικά στη φόρμουλα υποστηρίζουν την ανάπτυξη του μωρού κατά τους πρώτους 6 μήνες του.

Ποιο είναι το όφελος των συνθέσεων στο ψήσιμο;

Κάθε συστατικό σε μια φόρμουλα εκφράζεται ως ποσοστό του μεγαλύτερου συστατικού, συνήθως το βάρος του αλευριού, εκφρασμένο πάντα ως 100%. Το πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι επιτρέπει στον αρτοποιό να μετατρέπει εύκολα τη συνταγή του σε διαφορετικούς δείκτες βάρους, όπως λίβρες, ουγγιές, κιλά ή γραμμάρια.

Πώς μετατρέπετε μια συνταγή σε ποσοστό;

Διαιρέστε το βάρος του μεμονωμένου συστατικού με το συνολικό βάρος όλων των συστατικών και πολλαπλασιάστε με το 100 (παράδειγμα τύπου φαίνεται για το κερί μέλισσας στο κερί Ε2).

Πόσο πρέπει να αλλάξετε μια συνταγή για να την κάνετε δική σας;

Εδώ στον κόσμο της γραφής φαγητού, πολλοί από εμάς ακολουθούμε ένα άτυπο πρότυπο που πρέπει να κάνετε τουλάχιστον τρεις αλλαγές για να μπορέσετε να διεκδικήσετε τα εύσημα για μια συνταγή. Αυτές οι αλλαγές πρέπει να είναι πιο ουσιαστικές από την αλλαγή 1/2 κουταλιού αλάτι σε 1/4 κουταλάκι του γλυκού, αν και οι αλλαγές δεν χρειάζεται να είναι μόνο στα συστατικά.

Τι έπιναν τα μωρά πριν εφευρεθεί η φόρμουλα;

Η ιστορική εξέλιξη της βρεφικής σίτισης περιλαμβάνει τον υγρό θηλασμό, το μπιμπερό και τη χρήση γάλακτος. Πριν τοεφεύρεση των μπουκαλιών και της φόρμουλας, ο υγρός θηλασμός ήταν η ασφαλέστερη και πιο κοινή εναλλακτική λύση στο φυσικό μητρικό γάλα.

Ποιο είναι το κύριο συστατικό της φόρμουλας;

Οι φόρμουλες αποτελούνται από 6 βασικά συστατικά – πρωτεΐνες, λίπος, υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. όπως προβιοτικά και πρεβιοτικά. Αυτό που κάνει μια μάρκα φόρμουλας διαφορετική από την επόμενη είναι ο συγκεκριμένος συνδυασμός υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών που χρησιμοποιεί, καθώς και τυχόν πρόσθετα συστατικά.

Από τι αποτελείται η φόρμουλα;

Τα περισσότερα βρεφικά παρασκευάσματα παρασκευάζονται με αγελαδινό γάλα που έχει τροποποιηθεί ώστε να μοιάζει με μητρικό γάλα. Αυτό δίνει στη φόρμουλα τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών – και κάνει τη φόρμουλα πιο εύκολη στην πέψη. Τα περισσότερα μωρά τα πάνε καλά με τη φόρμουλα αγελαδινού γάλακτος.

Τι αλλάζει όταν διπλασιάζεις μια συνταγή;

Πολλαπλασιάζετε πάντα με 2 την αρχική ποσότητα που απαιτείται σε μια συνταγή για να υπολογίσετε τη νέα ποσότητα στη διπλασιασμένη συνταγή. Αυξάνοντας το αλάτι, το πιπέρι, τα αποξηραμένα βότανα και τα μπαχαρικά. Πολλαπλασιάστε με 1,5 την αρχική ποσότητα που απαιτείται σε μια συνταγή για να υπολογίσετε τη νέα ποσότητα στη διπλασιασμένη συνταγή.

Ποια είναι η φόρμουλα για την παρασκευή ψωμιού;

Κοινά σκευάσματα. Οι συνήθεις συνθέσεις για ψωμί περιλαμβάνουν 100% αλεύρι, 60% νερό/υγρό, 1% μαγιά, 2% αλάτι και 1% λάδι, λαρδί ή βούτυρο.

Τι αλλάζει όταν διπλασιάζεις μια συνταγή;

Πολλαπλασιάζετε πάντα με 2 την αρχική ποσότητα που απαιτείται σε μια συνταγή για να υπολογίσετε τη νέα ποσότητα στη διπλασιασμένη συνταγή. Αυξάνοντας το αλάτι, το πιπέρι, τα αποξηραμένα βότανα και τα μπαχαρικά. Πολλαπλασιάστε με 1,5 την αρχική ποσότητα που απαιτείται σε μια συνταγή για να υπολογίσετε τη νέα ποσότητα στη διπλασιασμένη συνταγή.

Γιατί είναι σημαντικό να μπορείτε να μετατρέψετε με ακρίβεια μια συνταγή;

Οι συνταγές έχουν σχεδιαστεί και γραφτεί έτσι ώστε να δίνουν συγκεκριμένο αριθμό μερίδων κάθε φορά που φτιάχνονται. Μερικές φορές, είναι απαραίτητο να γίνει μετατροπήσυνταγές για να φτιάξετε περισσότερο ή λιγότερο ένα πιάτο. Για να μετατρέψετε μια συνταγή σημαίνει να προσαρμόσετε τις ποσότητες των συστατικών προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εστίασης.

Πώς μετρώνται τα περισσότερα συστατικά της φόρμουλας;

Όταν γράφετε έναν τύπο, η πιο εύκολη μέθοδος είναι να το κάνετε χρησιμοποιώντας αυτό που είναι γνωστό ως ποσοστό αρτοποιού ή μαθηματικά του αρτοποιού. Κατά τη χρήση του ποσοστού αρτοποιίας, κάθε συστατικό σε μια φόρμουλα εκφράζεται ως ποσοστό του βάρους του αλευριού και το βάρος του αλευριού εκφράζεται πάντα ως 100%.

Σε ποιο σημείο μια συνταγή γίνεται δική σας;

Μια συνταγή γίνεται δική σας όταν τη γράψετε με δικά σας λόγια, προσθέτοντάς τη με λεπτομέρειες που αντικατοπτρίζουν την προσωπική σας εμπειρία με αυτήν και την πεποίθησή σας ότι αυτά που παρουσιάζετε είναι όλα τα σωστά συστατικά, καθώς και ο καλύτερος τρόπος συνδυάστε τα.

Μπορώ να έχω πνευματικά δικαιώματα στη συνταγή μου;

Οι συνταγές μπορούν να προστατεύονται βάσει της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων εάν συνοδεύονται από “ουσιαστική λογοτεχνική έκφραση”. Αυτή η έκφραση μπορεί να είναι μια εξήγηση ή λεπτομερείς οδηγίες, και αυτό είναι πιθανό γιατί οι bloggers τροφίμων και συνταγών μοιράζονται συχνά ιστορίες και προσωπικά ανέκδοτα μαζί με τα συστατικά μιας συνταγής.

Μπορώ να δημοσιεύσω μια συνταγή;

Όταν γράφετε και δημοσιεύετε μια συνταγή, ο καθένας μπορεί να κάνει αυτήν τη συνταγή. Δεν αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για κάποιον να κάνει ένα βίντεο με τον εαυτό του να φτιάχνει τη συνταγή, αλλά ηθικά θα πρέπει να αποδίδει τη συνταγή σε εσάς. Η Lesley Ellen Harris είναι δικηγόρος πνευματικών δικαιωμάτων, συγγραφέας και εκπαιδευτικός.

Τι είναι η ξηρή νοσηλεία;

Με τον «ξηρό» θηλασμό το μωρό σας δεν πίνει ουσιαστικά σημαντικές ποσότητες γάλακτος, αλλά είναι σε θέση να μυρίσει και να γευτεί τα σταγονίδια γάλακτος που παραμένουν στο στήθος σας μετά την άντληση.

Πόσο καιρό θήλαζαν οι μητέρες στους βιβλικούς χρόνους;

Στην αρχαία Παλαιστίνη, από το 2.000 π.Χ., τα παιδιάθεωρούνταν ευλογία και ο θηλασμός θρησκευτική υποχρέωση. Ο θηλασμός διαρκούσε αρκετά, σχεδόν μέχρι δύο με τρία χρόνια και παρείχε προστασία στο βρέφος από διάφορες ασθένειες και κυρίως από δυσεντερία που ήταν συχνή και συχνά θανατηφόρα.

Υπάρχουν ακόμη βρεγμένες νοσοκόμες;

Τι ήταν η φόρμουλα για μωρά τη δεκαετία του ’50;

Το γάλα εβαπορέ αναμειγνύονταν συνήθως με ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού πριν χορηγηθεί, και στα μωρά συνήθως χορηγούνταν επίσης συμπληρώματα βιταμινών. Αυτή ήταν η κύρια εναλλακτική λύση μητρικού γάλακτος που χρησιμοποιήθηκε μέχρι τη δεκαετία του 1950.

Τι ταΐζετε ένα μωρό χωρίς γάλα;

Εάν σας έχει τελειώσει η φόρμουλα και δεν μπορείτε να βρείτε, μπορείτε να δώσετε από του στόματος διάλυμα επανυδάτωσης (όπως Pedialyte, Enfalyte ή κάποιο εμπορικό σήμα) για μερικές ημέρες. Μωρά μεγαλύτερα από 4 έως 6 μηνών μπορούν επίσης να πάρουν πολτοποιημένες (λεπτοαλεσμένες) τροφές.

Τι κάνετε εάν δεν έχετε γάλα για μωρά;

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε βρεφικό γάλα και συνήθως δίνετε στο παιδί σας ένα κανονικό γάλα για βρέφη, μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας 6 μηνών έως 12 μηνών λίγο παστεριωμένο (όχι ωμό), χωρίς γεύση, πλήρες αγελαδινό γάλα. Το αγελαδινό γάλα πρέπει να χορηγείται μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (όχι περισσότερο από μία εβδομάδα) σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού του παιδιού σας.

Scroll to Top